PROVOKACIJA ILI NESPORAZUM

Zastava Srbije na ulazu u Sarajevo bit će uklonjena

15.01.2013 u 16:00

Bionic
Reading

Zastava Republike Srbije na istočnom izlazu iz Sarajeva, prema Jahorini, uz tablu s natpisom 'Dobro došli u Republiku Srpsku', bit će uklonjena u srijedu, potvrdio je za agenciju Anadolija (AA) tehnički direktor poduzeća 'Romanijaputevi' Dragan Buloščić

Buloščić je za AA priznao da su radnici 'Romanijaputeva' postavili zastavu države Srbije na ulaz u Republiku Srpsku.

'Riječ je o nesporazumu. Početkom prosinca bila je potpuno uništena i srušena tabla s natpisom 'Dobro došli u Republiku Srpsku'. Radnici su uoči praznika došli popraviti tablu s natpisom pa su postavili i novu zastavu. Ta zastava je postavljena jer u skladištu nije bilo druge, a kako bi je odmah zamijenili. Zastava će biti zamijenjena. Mislim da će sutra doći nove zastave. Ponavljam, riječ je o nesporazumu, jer drugih zastava nije bilo', rekao je Buloščić za AA.

Buloščić je dodao da gotovo nitko nije objavio vijest o tome da je srušena tabla s natpisom 'Dobro došli u Republiku Srpsku', a da su svi reagirali na postavljanje zastave Srbije, što smatra neprimjerenim.

Postavljanje zastave države Srbije na izlazu iz Sarajeva izazvalo je interes javnosti u cijeloj regiji.

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nazvao je taj čin provokacijom, a državni zastupnik Šemsudin Mehmedović zatražio da se odgovorni uhite i kazne.