bez turista

Zaposlenici Eiffelovog tornja u štrajku: 'Nikad nije bio u jadnijem stanju'

19.02.2024 u 14:20

Bionic
Reading

Zaposlenici Eiffelovog trnja u Parizu u ponedjeljak su napustili posao u znak prosvjeda zbog neodržavanja te svjetski poznate turističke atrakcije koju godišnje posjeti sedam milijuna turista, no oni danas neće moći posjetiti tu znamenitost i biti će zakinuti pogleda s vrha tornja na 'Grad svijetla'

Zaposlenici tvrde da je Eiffelov toranj zapušten i da se njime mora bolje upravljati te da su prihodi precijenjeni, a cijena održavanja podcijenjena, prenos Le Parisien njihove riječi.

Eiffelov toranj se uobičajeno mora oličiti jednom u sedam godina, no nije se oličio novim premazom čak 14 godina te je počeo hrđati, rekao je predstavnik sindikata Denis Vavassori za France Info.

'Vidljivo je da je toranj u stanju propadanja', rekao je Vavassori, a čak i zaposlenici koji već 30 godina rade u tvrtki za upravljanje i održavanje te 'Željezne dame' tvrde da je nisu vidjeli u jadnijem stanju.

Toranj koji se nalazi u blizini Seine izgrađen je za parišku Svjetsku izložbu 1889. Nazvan je po Gustaveu Eiffelu, francuskom inženjeru čija ga je tvrtka projektirala.