ROŠADE U VARAŽDINU

Zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević bit će - razvlaštena

11.03.2014 u 20:22

Bionic
Reading

Nataliji Martinčević, nakon što je isključena iz HNS-a, bit će oduzete ovlasti koje je dosada imala u Gradu Varaždinu kao zamjenica varaždinskoga gradonačelnika. Najavljuje to varaždinski gradonačelnik Goran Habuš (HNS) koji je na lokalnim izborima odnio pobjedu zajedno sa svojim zamjenicima Martinčević i Vjeranom Radelićem (SDP)

'Svi koji su pratili istupe Natalije Martinčević zadnjih mjesec dva dana, odnosno nakon isključenja Radimira Čačića, lako su mogli zaključiti da je odabrala drugačiji put i prije isključenja koje je isprovocirala. Takvim ponašanjem jasno je dala do znanja da se više ne vidi kao dio tima kojem su građani povjerili vođenje Grada Varaždina. Kao gradonačelnik, imam osobitu odgovornost za njegovo funkcioniranje i delegiranje poslova, pa ću sukladno tome i postupiti jer se na nju, očigledno, više ne može računati', rekao nam je Habuš izražavajući žaljenje zbog svega što se događa, ali i naglašavajući da to neće negativno utjecati na funkcioniranje Grada Varaždina.

I Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i varaždinski župan, kao i Milorad Batinić, v.d. predsjednika Sjeverozapadnog saveza HNS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora, smatraju da su Natalija Martinčević i Zlatko Koračević svojim postupcima i ponašanjem isprovocirali odluku o isključenju iz stranke.

'Drugostupanjska odluka potvrdila je da je Sud časti HNS-a Varaždinske županije ispravno ocijenio njihove postupke', naglašava Batinić dok Štromar dodaje da su jasni razlozi za njihovo isključenje iz stranke.

HNS, kako dodaju, ide dalje svojim putem i neće se zamarati time što će raditi isključeni i oni koji im se eventualno pridruže.

'Dosada je iz stranke izašla nekolicina članova i ne vidim načina na koji bi to moglo loše utjecati na HNS. Sudeći po medijskim izvještajima, već dulje vrijeme rade na osnivanju nove stranke, što je svačije demokratsko pravo', veli Štromar.

I Batinić naglašava da je političko udruživanje legitimno pravo svakoga i u tome ne vidi problem.

'Da sam se bojao političke konkurencije, ne bih ulazio u politiku niti bih toliko ostao u njoj', veli ivanečki gradonačelnik i potpredsjednik Hrvatskog sabora govoreći o najavama osnivanja nove stranke pristalica Radimira Čačića.