BRANITELJ POD NAPONOM

Zaletio se Yugom 45 u vrata Sabora

08.12.2008 u 14:57

Bionic
Reading

U službeni ulaz Hrvatskog sabora, koji koriste samo zastupnici i visoki gosti, u ponedjeljak oko 14 sati automobilom Yugo 45 zaletio 34-godišnji razvojačeni branitelj, pri čemu nitko nije ozlijeđen

Policija je vozača na silu izvukla iz vozila i privela. Razbijeni automobil su pregledali i policijski pirotehničari sa psom.

Saborski ulaz manje je oštećen, a u policiji kažu da vozač nije ozlijeđen.

Policija je objavila da se vozač namjerno zabio u saborski sporedni ulaz i da je riječ o 34-godišnjem Zagrepčaninu R. K., već ranije evidentiranom po kažnjivu djelu prijetnje.

Poznat je i Ministarstvu branitelja od kojeg je tražio status ratnog vojnog invalida i mjesečnu opskrbninu. No, odbijen je jer je zakasnio s prijavom. Riječ je, naime, o bolesnom branitelju koji je u tretmanu Centra za socijalnu skrb te koji je liječen i u psihijatrijskoj bolnici Vrapče pod dijagnozom PTSP-a.

'Iz svih dosadašnjih kontakata s Ministarstvom nije nikada prihvaćao suradnju, liječenja je samovoljno napuštao, s vlastitom obitelji je također u kontinuiranom sukobu', stoji u priopćenju Ministarstva branitelja.

U dosad nezabilježenu događaju u povijesti Hrvatskog sabora nitko nije ozlijeđen, no nastala je još neutvrđena materijalna šteta.

Policijski pirotehničari sa psom dresiranim za pronalazak eksplozivnih naprava pregledali su automobil, kojem je razbijen prednji branik.

Od jednog očevica Hina doznaje da je crni Yugo iz Mesničke ulice došao na Markov trg, vozeći se u zabranjenu smjeru, prošao pored ulaza u zgradu Vlade, gdje ga je osiguranje neuspješno pokušalo zaustaviti te se preko Markova trga zaletio u saborski ulaz kojim se služe samo zastupnici i visoki gosti hrvatskog parlamenta.Poznat je i Ministarstvu branitelja od kojeg je tražio status ratnog vojnog invalida i mjesečnu opskrbninu. No, odbijen je jer je zakasnio s prijavom. Doznajemo kako se radi o bolesnom branitelju koji je u tretmanu Centra za socijalnu skrb te koji je liječen i u psihijatrijskoj bolnici Vrapče pod dijagnozom PTSP-a.

'Iz svih dosadašnjih kontakata s Ministarstvom nije nikada prihvaćao suradnju, liječenja je samovoljno napuštao, s vlastitom obitelji je također u kontinuiranom sukobu', stoji u priopćenju Ministarstva branitelja.