NAKON SMJENE

Zahuktava se rat Vesne Balenović i predsjednice

11.08.2015 u 15:14

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila je bez ikakve najave iz sastava svog Ureda izbrisati predviđenu poziciju povjerenika za zviždače - ustvrdila je to bivša povjerenica za zviždače Vesna Balenović koja je s tog mjesta razriješena krajem prošlog mjesta. No u Uredu predsjednice to opovrgavaju i najavljuju imenovanje novog povjerenika, odnosno povjerenice najesen

Poziciju povjerenika, tvrdi predsjednica Udruge Zviždač Vesna Balenović, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović odlučila je u tišini izbrisati iz sastava svog Ureda.

'Ova najnovija odluka može se vidjeti na shematskom prikazu strukture Ureda predsjednice, na službenoj internetskoj stranici predsjednica.hr. Donedavno je na dnu shematskog prikaza uz povjerenika za mlade i sport bio upisan i povjerenik za zviždače, no odlukom predsjednice pozicija povjerenika za zviždače izbrisana je i u Uredu predsjednice više nije predviđen', poručila je Balenović u priopćenju javnosti.

Na taj način, tvrdi Balenović, predsjednica Grabar Kitarović izdala je svoja predizborna obećanja, ali i ovakvim postupkom polagano gubi podršku zviždača.

'S obzirom na to da je predsjednica planirala borbu protiv kriminala temeljiti na potpori i suradnji sa zviždačima, ukidanje mjesta povjerenika za zviždače je znakovito. Odustaje li predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović od obećane nulte stope tolerancije na kriminal? Je li to njezina volja ili volja njezinih mentora, posve je svejedno. Obećanu borbu protiv kriminala i korupcije umjesto da pojačava i zaoštrava, kao predsjednica RH čini je poroznom i popustljivom. Loša je to poruka građanima. Ako predsjednica želi biti vjerodostojna, onda obećanja na kojima je temeljila svoju pobjedu mora izvršiti', smatra Balenović.

Na prozivke su ubrzo odgovorili s Pantovčaka. Pozicija povjerenika za zviždače ne ukida se, poručuje za tportal glasnogovornik predsjednice Luka Đurić.

Priznaje da se pozicija povjerenika više ne nalazi na shematskom prikazu, no ne zato što se ukida.

'To mjesto nije ni predviđeno u sistematizaciji nego se radi o mjestu odnosno o poziciji koju nosi osoba koja je imenovana. Za tu poziciju nije predviđena plaća', objašnjava nam Đurić.

Dodaje da se ta pozicija neće ukinuti, nego da će, dapače, nova osoba biti imenovana najesen. Tko bi to mogao biti, Đurić nije htio otkriti.