prognoza

Zahladilo je uz kišu i grmljavinu, provjerite što nas čeka za vikend

27.08.2021 u 07:11

Bionic
Reading

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na istoku, a uz obalu ponegdje i izraženim pljuskovima s grmljavinom

Na zapadu zemlje kiša će sredinom dana uglavnom prestati, dok na krajnjem jugu može izostati. Vjetar na kopnu slab, u gorju ponegdje umjeren sjeveroistočni.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će puhati umjerena i jaka bura, a drugdje uglavnom umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura većinom od 17 do 22 na kopnu te od 23 do 28 °C duž obale.

Tmurni oblaci nad Zagrebom Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Promjenljivo i nestabilno, u subotu povremeno s kišom i lokalno izraženijim i obilnijim pljuskovima s grmljavinom, osobito na Jadranu i uz njega. U nedjelju i ponedjeljak će biti sunčanije no i dalje nestabilno pa je moguć poneki lokalni pljusak, osobito u središnjim predjelima. Vjetar na kopnu većinom slab, u subotu umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, u subotu mjestimice s olujnim udarima, a u nedjelju slabjeti te će ponegdje zapuhati sjeverozapadnjak. Temperatura zraka ispod prosjeka za doba godine.