OGORČENI SLAVKO KOJIĆ

Zagrepčani plaćaju, a župani kupuju skupe aute

24.10.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Slavko Kojić, pročelnik za financije Grada Zagreba, u pauzi sjednice današnje Skupštine okomio se na kupovinu skupocjenih automobila u Sisačko-moslavačkoj, Varaždinskoj i Osječko-baranjskoj županiji smatrajući da bi nenamjenska sredstva koja se prikupljaju porezom mogli uložiti u obrazovanje

'Zagreb je u fond za decentralizirana sredstva, koji iznosi 1,2 milijarde kuna, uplatio 800 milijuna kuna. Zagrepčani daju 800 milijuna kuna za prirez, dakle da ne moraju uplaćivati za decentralizaciju, ne bi trebali plaćati prirez. A čitam po novinama da u pojedinim županijama kupuju Audije. Sve županije sudjeluju u financiranju decentraliziranih funkcija te nema nijedne koja ne financira osnovno školstvo, zdravstvo, socijalu i vatrogastvo, a jedinica lokalne samouprave ima oko 180. Da ne kupuju skupe aute, vjerojatno bi i Grad Zagreb morao manje participirati u financiranju decentraliziranih funkcija', ogorčeno je ustvrdio Kojić valjda zaboravivši da jeprije tri godine njegov šef Milan Bandić natječajem, po specifikacijama tražio skupocijeni Passat R36.

Podsjetimo, Marina Lovrić Merzel, sisačko-moslavačka županica, naručila je Audi A6 sa sedam brzina vrijedan 433 tisuće kuna te još jedno vozilo za 248.000 kuna. Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić čeka tri nova vozila procijenjena na 700.000 kuna bez PDV-a, a varaždinski župan Predrag Štromar nabavlja sedam automobila za milijun kuna s PDV-om.