NEZAPOSLENIH PUNA BURZA

'Zagrebu fali 50 tisuća radnika'

Davor Bernardić

Davor Bernardić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gostujući na Soundset Plavom radiju, predsjednik Skupštine Davor Bernardić kazao je, između ostalog, kako Zagrebu treba između sedamdeset i sto tisuća novih radnih mjesta, za što mu fali, uza sve nezaposlene, još 50 tisuća ljudi

'Ono što želim napraviti jest da grad postane najrazvijeniji južno od Beča. Da bi to postao, Zagrebu treba između sedamdeset i sto tisuća novih radnih mjesta. To bi značilo da, čak i da zaposlimo sve nezaposlene Zagrepčane, još nam fali 50 tisuća ljudi', kazao je Bernardić

Prvi čovjek Skupštine najavio je kako će načelnik PUZ-a Tomislav Buterin uskoro podnijeti izvještaj o stanju sigurnosti u Zagrebu, a on sam smatra da je Zagreb siguran grad.

'Razgovarao sam o sigurnosti i s ministrom unutarnjih poslova Rankom Ostojićem koji je potpuno suglasan, ne samo s tom idejom, nego sa željom da se od Zagreba napravi siguran grad. Grad Zagreb je za mnoge europske gradove i za hrvatske pojmove siguran grad. Naši policajci na terenu dobro rade svoj posao i vjerujem u njih, no činjenica je da uvijek ima prostora za poboljšanja', naglasio je Bernardić.

Pojasnio je i odluku o promjeni načina prodaje gradskog zemljišta, prema kojoj će Zagreb postati prvi grad u Hrvatskoj u kojemu će se vrijednost zemljišta utvrđivati prema unaprijed utvrđenoj proceduri kupnje i prodaje zemljišta.

'Po tome što postoje procedure i zna se na koji se način transparentno može upravljati gradskim zemljištem omogućit će da Grad uprihodi milijune koji su dosad klizili iz ruku gradskih vlasti. Ne možete govoriti da nešto nije urbano, kad nije postojala regulativa.

Ova će odluka omogućiti da grad na izgradnji ne gubi novac, već da ga i uprihođuje. To je jedan od najboljih poteza za grad u posljednjih dvadeset godina', kazao je Bernardić i dodao da će u roku od tri godine znati apsolutno svu imovinu grada.

Prema toj ideji oformit će se karta nekretnina, odnosno središnji registar gradskih nekretnina.

'Grad dosad nije znao koje su nekretnine u njegovom vlasništvu, a ovime će se moći bolje upravljati i urbanizmom, ali i samim zemljištem', zaključio je Bernardić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi