ZAGREBAČKA SKUPŠTINA

Zagrebački proračun srezan za 720 milijuna kuna

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 26.10.2010 16:48
  • Objavljeno 26.10.2010 u 15:21
Bandić Bulum Gradska skupština

Bandić Bulum Gradska skupština

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vjekoslav Skledar

Rebalansom koji je prihvatila zagrebačka Gradska skupština, proračun je srezan za 720 milijuna kuna, odnosno na 6,68 milijardi

Da ni iduća godina neće biti bajna, potvrđuje i prebacivanje 780 milijuna kuna dugova u proračun za 2011, što znači da će opet manjkati novca za investicije. Napuhani, nerealno zacrtani proračun, kojem je kumovala i recesija, u konstantnom smanjivanju je od 2008. godine, kada je bio zacrtan na osam milijardi kuna.

'Deficit je rezultat recesije, većeg investiranja, ali i nekvalitetnog planiranja. Teško ćemo ga i sljedeće godine uspjeti zatvoriti', rekao je pred zastupnicima pročelnik za financije Slavko Kojić.

Prema njegovim riječima, zbog novog rebalansa neće trpjeti dobavljači i izvođači radova jer je Grad većinu dugova poplaćao iz sredstava akumuliranih tijekom godina.

Podršku rebalansu dao je i SDP s partnerima koji je njegovu 'ljetnu' varijantu, kada je bio zacrtan na 6,95 milijardi kuna, odbio.

No da će 780 milijuna kuna morati biti vraćeno u gradsku blagajnu, svjestan je gradski ministar financija Kojić, ali pojedini zastupnici koji drže da se deficit može pokriti samo stvaranjem boljih uvjeta za investitore.

'Moramo stvoriti okvir za investicije jer samo pomoću njih može se osigurati pokrivanje deficita od 780 milijuna kuna. Proračun za 2011. mora to osigurati', rekao je Dragan Kovačević, zastupnik HNS-a.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi