demografska mjera

Zagrebačka županija potiče natalitet jednokratnom pomoći od tisuću kuna

28.03.2018 u 14:56

Bionic
Reading

Ako ste ove godine postali roditelj i barem godinu dana imate prijavljeno prebivalište u Zagrebačkoj županiji, imate pravo na novčanu pomoć u iznosu od tisuću kuna

Protiv poražavajućih demografskih statistika Zagrebačka županija odlučila se boriti novom mjerom. Naime, za svako dijete rođeno u ovoj godini dodijelit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od tisuću kuna, objavljeno je u utorak na službenoj internetskoj stranici Županije.

Zahtjev za ostvarenje ovog prava uputno je podnijeti najkasnije četiri mjeseca nakon djetetova rođenja, a krajnji rok za dostavu je do 10. siječnja 2019. godine.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti jedan od roditelja ili samohrani roditelj koji je hrvatski državljanin s prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije najmanje godinu dana.

  • +5
Roditelji i djeca Izvor: Cropix / Autor: Danijel Bartolic / CROPIX

Postupak za ostvarivanje prava pokreće podnositelj zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev i pripadajuća dokumentacija podnose se u pisanom obliku na adresu Zagrebačka županija, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, a obrazac zahtjeva, kao i sve dodatne informacije, možete pogledati ovdje.