ŽIVOT NA VISOKOJ ŠTIKLI

Zagrebačka liječnica uzela kolegama tri milijuna kuna

22.12.2013 u 09:44

Bionic
Reading

'Možeš li mi posuditi novac? Potreban mi je za lansiranje privatne prakse, a sudski postupak oko nasljedstva novca nikako da se okonča. Vratit ću ti svakako, i to s kamatom. Budi mi prijatelj. Pa znaš da vraćam lovu', otprilike tako liječnica Klinike za traumatologiju Iva Popović (35) u dvije je godine od 16 poznanika prisvojila 2,9 milijuna kuna, javlja Jutarnji list

U vrlo kratkom roku postala je milijunašica i priuštila svojoj obitelji luksuz. Idućih 30 dana provest će iza zatvorskih rešetaka remetinečkog zatvora, i to zbog ukupno deset prijevara, pet lažnih prijavljivanja djela, ali i krivotvorenja isprava.

'Što reći kad se poželi iz opanaka uskočiti u elegantne cipele? Modna osviještenost, roba s potpisom i život na visokoj nozi začas postanu svakodnevica. Džip, pa mercedes, pa apartman, mislim negdje na moru... samo su krenuli nicati kao noviteti', pričaju Ivini susjedi.

Uzornu damu u bijeloj kuti i vječito dobro raspoloženu istražitelji terete da je od studenog 2011. do listopada ove godine nauštrb ukupno 16 osoba postala milijunašica. Barem jednom mjesečno Iva je okretala broj policije ili pak osobno odlazila u policijsku postaju prijaviti da je žrtva iznude.

Više o toj temi možete pročitati ovdje