slučaj nitor

Zagrebačka banka: 'Optužnicu DORH-a smatramo neutemeljenom, dokazat ćemo da smo radili sve po zakonu'

12.12.2022 u 19:18

Bionic
Reading

Zagrebačka banka reagirala je na medijske objave vezane za slučaj optužnice koju je protiv banke i dvoje njenih zaposlenika podnijelo splitsko Županijsko državno odvjetništvo zbog zlouporabe položaja i ovlasti kojom su, tvrde, napravili štetu od oko 6,1 milijun eura i namjerno oštetili tvrtku NITOR koja je završila u stečaju

Reagiranje Zagrebačke banke prenosimo u cjelosti:

'Zagrebačka banka je zaprimila predmetnu optužnicu te istu smatra u cijelosti neutemeljenom i stoga će poduzeti sve pravne radnje koje joj stoje na raspolaganju radi dokazivanja zakonitosti svog postupanja u odnosu na društvo Nitor.

Zagrebačka banka je još 2013.g. podnijela kaznenu prijavu protiv g. Jogunice (op.a. vlasnik Nitora) radi, između ostalog, izmjene izvornika kupoprodajnih ugovora te mijenjanja iznosa i dinamike uplata ugovorenih kupoprodajnih cijena.

Trenutno postoji više sudskih postupaka u tijeku između istih stranaka uključujući i kazneni postupak koji je po kaznenoj prijavi banke pokrenulo Državno odvjetništvo u Splitu protiv g. Jogunice za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave.

Zagrebačka banka razumije interes javnosti uzimajući u obzir podizanje optužnice no smatramo da se takvi postupci trebaju rješavati pred nadležnim tijelima, a ne putem medija', poručili su iz Zagrebačke banke.