UŽURBANE PRIPREME

Zagreb se sprema za prijevremene izbore?

Milan Bandić i Davor Bernardić

Milan Bandić i Davor Bernardić

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

'Osigurajte prostor za izbore na Velesajmu, nabavite kamione i vozila, sredite pitanje glasačkih kutija, uredskog materijala. Ali požurite! Izbori bi mogli biti raspisani već početkom 2013. Zato s poslovima moramo krenuti odmah!' stoji to u dopisu Gradske skupštine koji je u rujnu upućen gradskoj upravi s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu. Naime, ako proračun za 2013. 'padne' na Gradskoj skupštini, Zagrepčani bi mogli na izbore već u siječnju, piše Jutarnji list

'Budući da izbori mogu biti raspisani već početkom 2013. godine, do tada treba biti provedena nabava, odnosno svi postupci trebaju započeti već ove jeseni', stoji u službenom dopisu Gradu koji je potpisao tajnik Gradske skupštine Dejan Subotić.

Drugim riječima, Bernardić, koji prema gradskim kuloarima naveliko traži pomoć stručnjaka za odnose s javnošću, otvara mogućnost da će Vlada raspustiti Gradsku skupštinu i raspisati prijevremene izbore, piše Jutarnji list. To se može dogoditi samo ako u prosincu zastupnici ne izglasaju Proračun Grada Zagreba za 2013.

'Dopis koji smo dobili jasno daje do znanja da zastupnici u Skupštini planiraju održati izbore četiri mjeseca prije redovnih u svibnju, odnosno već u prosincu. A da bi se prijevremeni izbori raspisali, Vlada mora raspustiti Skupštinu, pa ne čudi što zastupnici cijelu godinu odbijaju donijeti rebalans proračuna. Time si pripremaju teren za izbore', rekao je sugovornik Jutarnjeg u Gradu.

Posljednjih tjedana u krugovima za odnose s javnošću može se čuti da su se Millenium promocija i Božo Skoko, koji je svojedobno radio PR Milanu Bandiću, približili Davoru Bernardiću. Prema njihovu istraživanju, da se sada održe izbori, Bandić bi dobio 17,3 posto glasova, a Bernardić 15,3 posto.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi