MIROSLAV TUĐMAN

Zagreb se nije odužio prvom predsjedniku

14.05.2009 u 09:32

Bionic
Reading

Povodom 87. rođendana prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana delegacija županijskog HDZ-a predvođena saborskim zastupnikom Milivojem Škvorcem i potpredsjednikom Sabora Ivanom Jarnjakom sjetila se djela prvog predsjednika ispred njegove rodne kuće u Velikom Trgovišću

Svijeće je zapalio i Miroslav Tuđman, koji je kritizirao odnos Zagreba prema dr. Franji Tuđmanu. 'Općina se sa svoje strane trudi koliko može kako bi obilježila obljetnice. Međutim, prvi predsjednik nije samo briga općine.

Nažalost, vidjeli smo da bez obzira što je prvi hrvatski predsjednik počasni građanin grada Zagreba, da mu se Zagreb nije odužio na odgovarajući način, tako da trg koji je imenovan ne postoji. To je više sramota nego što služi na ponos onih koji su takvu odluku donijeli', rekao je Miroslav Tuđman.

'To nije samo odnos prema prvom hrvatskom predsjedniku, nego i prema državi i vlastitoj povijesti. Vjerujem da su se danas stekli svi uvjeti da se taj odnos promijeni. Očekujem da Grad Zagreb promijeni svoju odluku i da oda adekvatnu počast prvom hrvatskom predsjedniku', dodao je za Večernji list.

U povodu 87. rođendana prvog hrvatskog predsjednika i osnivača Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) dr. Franje Tuđmana danas je izaslanstvo HDZ-a položilo vijence i zapalilo svijeće na grobu dr. Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoj. U izaslanstvu su bili član predsjedništva HDZ-a, politički tajnik i saborski zastupnik Mario Zubović, član predsjedništva HDZ-a i ministar obrane Branko Vukelić te član predsjedništva, predsjednik GO HDZ-a Grada Zagreba i državni tajnik Jasen Mesić.