GUŽVA NA CESTI

Zagreb povećava broj taksista

15.07.2013 u 16:08

Bionic
Reading

Zagreb će uskoro dobiti novi broj taksista. Nakon što je s prošle sjednice Gradske skupštine povukao s dnevnog reda točku o taksijima, gradonačelnik Milan Bandić je istu ponovno poslao u proceduru

Doduše, ona neće biti prihvaćena u obliku kako je Bandić predložio, već će se sa zastupnicima drugih opcija naći na pola puta. Naime, gradonačelnik želi povećati dosadašnji broj dozvola pa umjesto jednog vozila na 600 stanovnika, predlaže jedno vozilo na 500 stanovnika. Na ovaj prijedlog klub zastupnika HSS- a i HSLS-a uložio je amandman kojim se predlaže 1:540, što je Bandić uvažio.

Podsjetimo, gradski Ured za promet na zadnjem natječaju je podijelio 359 dozvola. Na njega se javilo 218 autotaksi prijevoznika koji su tražili 556 dozvola.

Njih 185 zadovoljilo je uvjete za dobivanje 359 dozvola, dakle 159 dozvola više nego što se moglo dati, a nije postojao kriterij po kojem bi se odabralo prvih 200, gradonačelnik je odlučio dozvole dati svima, no za to se morala promijeniti odluka o prema kojoj na 600 stanovnika dolazi jedan taksi.

S najnovijim rješenjem nesumnjivo će biti nezadovoljni postojeći taksisti koji smatraju da je taksija ionako na ulicama Zagreba previše.