opet se otvorilo nebo

[VIDEO/FOTO] Zagreb pogodilo grmljavinsko nevrijeme sa snažnim vjetrom i tučom

26.07.2020 u 20:22

Bionic
Reading

Zagreb je oko 19.50 pogodilo grmljavinsko nevrijeme sa snažnom kišom i tučom koje je trajalo oko 20-tak minuta. Gradom se opet mogu čuti sirene vatrogasnih vozila koja su krenula na intervencije.

Zagrepčani su novo nevrijeme dočekali sa strepnjom prisjećajući se biblijskih kiša koje su u petak potopile grad i počinile popriličnu materijalnu štetu.

U nekim dijelovima grada padala je i tuča, no prema izvještajima s terena, nevrijeme nije ni blizu katastrofe koja je metropolu pogodila u petak. Mjesec dana trajala je sanacija rupe koja se otvorila na ulicama Ravnice IX., da bi se nakon ovog nevremena ona ponovno otvorila.

  • +4
Rupa na cesti na zagrebačkim Ravnicama Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Tuča je u podsljemenskoj zoni bila veličine lješnjaka, a fronta se polako premješta prema istoku. Brojni vozači našli su se u problemima i pokušali se skloniti dok nevrijeme ne prođe. Odjekivali su alarmi na oštećenim autima. Nekima je vjetar odnio crijep s krova, a Ilica je nakon desetak minuta jače kiše opet poplavila. Velika količina blatne i muljevite vode slijeva se iz kvarta Mikulići. Na Črnomercu iskaču šahtovi, a vjetar je odnio i skelu sa zgrade u Gradišćanskoj ulici, javlja 24sata.

  • +11
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Kako to i obično biva u glavnom gradu, na prvi znak nevolje zažare se društvene mreže, na kojima brojni korisnici javljaju iz prve ruke što je snašlo njihov dio grada.

'Pada kao blesava', 'grmi i pada', 'jako puše vjetar', samo su neki od izvještaja građana objavljeni na Twitteru.

  • +8
Nevrijeme izazvalo poplave u zapadnom dijelu Zagreba Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX