GRADSKI HDZ

'Zagreb nije bio nikad niti će biti crveni grad'

05.06.2014 u 12:33

Bionic
Reading

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Andrija Mikulić izjavio je danas na konferenciji za novinare kako Zagreb nikad nije bio niti će biti crveni grad, jer je Zagreb europska metropola ponosna na bana Jelačića, kralja Tomislava i svoju Katedralu

'Kad preuzmemo vlast provest ćemo sve odluke o osudi totalitarnih režima', rekao je dodavši kako se to u prvom redu odnosi na promjenu imena zagrebačkog Trga maršala Tita koji to ime ponajviše nosi zaslugama gradonačelnika Milana Bandića.

Mikulić je istaknuo kako pobjeda HDZ-a i njegove koalicije na izborima za Europski parlament pokazuje stalni rast pristaša i birača HDZ-a u Gradu Zagrebu te ocijeniio kako je to dobra najava za pobjedu HDZ-a na predsjedničkim i budućim paralmentarnim izborima.


Sramotnim je ocijenio proširivanje parking zone na cijelom zagrebačkom području u vrijeme kad 10 do 12 posto građana u prigradskim naseljima nemaju osnovnu infrastrukturu za život kao što su voda, plin i kanalizacija.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner odgovorio je na pitanje o prikupljanju potpisa za donošenje zakona protiv outsourcinga. Reiner smatra kako je u ovom trenutku pitanje outsourcinga, kad većina hrvatskih građana teško živi, nedostatak socijalne osjetljivosti sadašnje vlasti.  Ustvrdio je i kako se to može najbolje vidjeti po izjavi ministra Željka Jovanovića koji smatra kako je SDP-u jedini cilj ponovno osvajanje vlasti, a ne dobrobit i bolji život hrvatskih građana.

Na upit da komentira poziv splitskog HDZ-a organizatorima Split Pridea da skup održe u zatvorenom prostoru, a novac koji bi se potrošio na osiguranje povorke preusmjere za stradale u Slavoniji, Reiner je ocijenio kako HDZ poštuje pravo na slobodu svakog pojedinca iz svih skupina.

Akademik Reiner smatra da nije potrebno politizirati odnose pojedinih skupina u društvu s ljudima koji su nastradali u poplavama.