STIGLA PROMJENA

[VIDEO] Zagreb i okolicu pogodilo nevrijeme uz jak vjetar i kišu

14.08.2020 u 21:45

Bionic
Reading

U petak navečer stigla je najavljena promjena vremena i zahladnjenje uz nevrijeme koje je zahvatilo područje Zagreba, Karlovca i Zaprešića.

U večernjim satima dijelove Hrvatske je zahvatilo nevrijeme. U Zagrebu je padala jaka kiša praćena grmljavinom, a neki dijelovi grada poput Savske ulice, Remize i Kustošije ostali su bez struje, piše N1. Škorpikova je, kako je objavljeno na Facebook stranici GAJNICE jučer danas sutra, opet poplavila.

Gradski zastupnik Renato Petek na svom je Facebooku također objavio video, kako je rekao, potpunog potopa podvožnjaka u Škorpikovoj ulici.

Iz Javne vatrogasne postrojbe doznaje se da su zbog nevremena izašli na šest intervencija ispumpavanja vode, a na četiri lokacije uklanjali su srušena stabla.

Također, jednom su intervenirali na dojavu udara groma u zgradu, izvijestili su iz zagrebačke JVP.

U Karlovcu je padala i tuča uz grmljavinu, a Zaprešić je zahvatio i snažan vjetar.

Državni hidrometeorološki zavod za danas je prognozirao kako će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano i nestabilno pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše te pljuskova i grmljavine, osobito prema večeri, pri čemu je moguće i lokalno nevrijeme.

Prema prognozi DHMZ-a sutra će, na blagdan Velike Gospe, vrijeme biti nestabilno. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo i nestabilno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Prema večeri sa zapada postupno smirivanje i smanjenje naoblake.