MODRI ISPALI IZ KUPA

Zadrov preokret za veliko iznenađenje protiv Dinama

30.10.2012 u 17:30

Bionic
Reading

Iako je Dinamo imao vodstvo od 2:0, gosti iz Zadra nisu se predavali te su u zadnjih osam minuta utakmice stigli do izjednačenja, a pobjednički su gol - za četvrtfinale, zabili u 8. minuti prvog produžetka. Dinamovcima nisu pomogli ni savjeti Zdravka Mamića, koje im je između dva produžetka dijelio uz travnjak

Dinamo je još 'davne' 2005. godine zadnji put ispao prije četvrtfinala. Tada su po 'modre' kobni bili igrači Naftaša iz Ivanić Grada, a sada su ih izbacili - igrači Zadra.

Trener Čačić krenuo je gotovo s najjačim sastavom, nedostajao je tek Josip Šimunić, a na popisu igrača nije bilo ni Alena Halilovića, Peke i Rukavine, i po zagrebačku je momčad sve izgledalo vrlo izvjesno jer pred kraj prvog poluvremena, 'dinamovci' su preko Beqiraja i Čopa stigli do vodstva od 2:0.

Dinamo je i u nastavku kontrolirao igru, stvarao prilike, ali sada nisu precizni bili ni Sammir, ni Krstanović, pa ni Alispahić. I kazna za Dinamo stigla je u 82. minuti dvoboja kada je Perica smanijo na 1:2. Loše je reagirala obrana Dinama nakon ubacivanja sa strane, Ivančić je dao u sredinu gdje je Perica ugurao loptu u mrežu.

Isti je igrač zabio i u 86. minuti, nakon brze kontre 'dva na dva' te je za 2:2 prebacio Kelavu.

Do kraja dvoboja Dinamo je pokušavao stići do trećeg gola, a sudac Marko Matoc koji je ušao kao zamjena za ozlijeđenog kolegu Krečaka (op. a ozlijedio se u 77. minuti dvoboja), produžio je utakmicu za pet minuta. No, ni to nije bilo dovoljno Čačićevoj družini da stigne do trećeg gola, iako su prilike imali Calello i Vida, pa su se morali igrati produžeci.

A u njima su više sreće imali gosti. Naime, nakon jedne akcije u 98. minuti zabio je Josip Ivančić, nakon što ga je odlično proigrao Banović. Pri proslavi gola zaradio je žuti karton, koju minutu kasnije - zbog grubog starta još jedan, odnosno crveni - pa je Dinamo imao igrača više u terenu. Ipak, gosti su smogli snage i do kraja utakmice sačuvali prednost te se s pjesmom vratili u Zadar.

Zanimljivo, Matoc je i produžetak produžio za čak šest minuta, iako 'bakljade' ovog puta nije bilo. Boysi, koji je bilo oko 150, u 86. minuti su napustili stadion nakon policijske intervencije, a to je ujedno značilo i prepolovljen broj gledatelja Dinamovog ispadanja iz Kupa.