ŽUPANIJSKI SUD

Zadranin koji je 16 godina silovao kćer osuđen na 40 godina

28.09.2017 u 17:23

Bionic
Reading

Sudsko vijeće Županijskoga suda u Zadru, pod predsjedanjem suca Borisa Radmana, u četvrtak je nepravomoćno osudilo jedinstvenom kaznom zatvora od 40 godina za kaznena djela pedofilije, silovanja i incesta 51-godišnjeg Zadranina koji je 16 godina silovao kćer i s njom dobio dijete

Sudac Radman osudio je 51-godišnjaka po svih pet točaka optužnice te mu je izrekao i sigurnosnu mjeru obaveznoga psihosocijalnog tretmana u trajanju od dvije godine.

Osuđeni muškarac iskorištavao je i zlostavljao svoju kći od njezine 12.  do 28. godine, više od 1500 puta. U tom razdoblju kći je rodila dijete te još dvaput pobacila i jednom pokušala samoubojstvo. Muškarca je sud proglasio krivim i za teško kazneno djelo protiv spolne slobode njegove supruge, a fizički i psihički zlostavljao je i ostalih petero djece i suprugu. Prema svjedočenju supruge i djece, na njihove pozive u pomoć oglušili su se i Centar za socijalnu skrb i policija.

Osuđenik je cijelo vrijeme živio sa suprugom i šestoro djece, svi su znali što otac radi najstarijoj kćeri, ali su zbog stalnih maltretiranja i fizičkog nasilja živjeli u strahu pa ga nisu prijavljivali.  Kad ga je jedna kći ipak prijavila policiji, a supruga Centru za socijalnu skrb, policajci su joj rekli da "neke obitelji znaju zvati po pedeset puta", dok su djelatnici Centra majci rekli "da oni ne mogu ništa".

Do pravomoćnosti presude 51-godišnji Zadranin ostat će u pritvoru.

Županijsko državno odvjetništvo proglasilo je istragu tajnom.