UZNEMIRAVANJE JAVNOSTI

Zadar na meti terorista iz BiH?

29.06.2009 u 09:32

Bionic
Reading

Zadarski list danas je objavio članak pod nazivom 'Zadar na meti terorista iz BiH?'. Navodi se da dvojica plaćenika s podebljim krim dosjeom iz BiH namjeravaju u Zadru aktivirati eksplozivnu napravu, a zbog toga su navodno dignute na noge sve policijske uprave u zemlji

U tekstu se nagađa o motivima i navodi se da je cilj mogućeg bombaškog napada možda destabilizacija cijele Hrvatske u turističkoj sezoni te se između ostalog kaže da su potencijalne mete i Dubrovnik i Zagreb.

No, potom se pak spekulira da je navodnim teroristima iz BiH meta možda netko 'iz zadarskog krim miljea zbog neraščišćenih računa'. U Zadru je prije gotovo tri godine policija u centru grada uhitila dvojac s eksplozivnom napravom koja se aktivira na daljinu, no unatoč pretpostavkama da je eksploziv bio namijenjen za teroristički napad, pa i za jednog od 'Zemunaca' koji su trebali proći Zadrom, nikad se nije saznalo kome je eksploziv bio namijenjen.

Iz PU zadarske pak navode: 'U svezi s danas objavljenim člankom u Zadarskom listu, obavještavamo vas da policijski službenici PU zadarske u pripremi i tijekom svake turističke sezone, pa tako i ove, provode pojačane aktivnosti radi prevencije svih vrsta kriminaliteta, što između ostalog uključuje i pojačani nadzor svih graničnih prijelaza. Isto tako, policija u svom radu raspolaže s brojnim informacijama i dojavama koje provjerava i kojima pristupa krajnje profesionalno i ozbiljno te držimo da se ovakvim iznošenjem neprovjerenih informacija posve nepotrebno uznemirava javnost i šalje kriva poruka o sigurnosti u gradu Zadru. Naglašavamo da je Zadar siguran grad te da policijski službenici poduzimaju i da će i nadalje poduzimati sve aktivnosti radi postizanja što optimalnijeg stanja sigurnosti na području naše policijske uprave koje se i do sada potvrdilo kao jedno od sigurnijih turističkih odredišta u Europi', piše Večernji list.