zima stiže

Za vikend hladno, na Jadranu olujna bura, a početkom tjedna stiže i snijeg

17.11.2018 u 08:01

Bionic
Reading

Tijekom vikenda će biti hladno, te i dalje vjetrovito vrijeme, osobito na Jadranu, uz buru koja će uzrokovati ograničenja u prometu. Početkom sljedećega tjedna na Jadranu povremena kiša, u utorak vjerojatno i obilnija. Od ponedjeljka snijega, osim u gorju, može biti i u nizinama

U utorak oborine mogu biti obilnije, uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju, a od srijede se povećava vjerojatnost većinom suhog i toplijeg vremena.

U subotu će biti vjetrovito, većinom suho i još hladnije negoproteklih dana. U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura od 0 do 3 °C, uglavnom između 6 i 9 °C. U središnjoj Hrvatskoj također će biti umjerenog sjeveroistočnjaka, javlja HRT.

U početku pretežno, a od sredine dana djelomice sunčano. U gorskim krajevima ujutro može biti mraza. Danju umjereno do pretežno oblačno, uz malu vjerojatnost za mjestimice slabe oborine na granici kiše i snijega te umjeren do jak sjeveroistočnjak. Na sjeverom Jadranu će prevladavati sunčano i vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu buru.

Poslijepodnevna temperatura u gorju od 4 do 6 °C, na Jadranu između 12 i 14 °C. Jake bure bit će i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, mogući su i olujni udari, a more će biti umjereno valovito i valovito. Prevladavat će sunčano uz najvišu temperaturu između 11 i 16 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske bit će najtoplije uz temperaturu oko 16 °C. Prevladavat će sunčano, prema kraju dana uz umjerenu naoblaku. Puhat će umjerena i jaka, na udare i vrlo jaka bura, prema otvorenom istočnjak. Od nedjelje do utorka - relativno hladno, većinom uz oborine...

U nedjelju pretežno oblačno i još malo hladnije, uz malu vjerojatnost slabih oborina, u gorju uglavnom snijega. U ponedjeljak je snijeg moguć i u nizinama, a u utorak se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju. Od sredine sljedećeg tjedna djelomice sunčano, uglavnom suho i malo toplije. Na Jadranu u nedjelju i dalje vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu buru, koja će početkom sljedećeg tjedna oslabjeti. U utorak će bura ponovno pojačati, osobito na sjevernom dijelu, dok će u Dalmaciji biti istočnog i južnog vjetra. Kiše će povremeno biti u ponedjeljak te sporadično u drugoj polovini tjedna, a u utorak su lokalno moguće i veće količine. Do utorka postupno hladnije, zatim ponovno malo toplije.

  • +8
Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX