TIJELO JOŠ NIJE PRONAĐENO

Za ubojstvo supruge u Zadru osumnjičen 57-godišnjak

04.12.2010 u 16:50

Bionic
Reading

Zadarska policija, u suradnji s Policijskom upravom brodsko-posavskom i službenicima MUP-a dovršili su jutros prvi dio kriminalističkog istraživanja nad 57-godišnjakom sa zadarskog područja kojega se sumnjiči da je potkraj prosinca prošle godine u Zadru nakon kraće verbalne prepirke, udario i usmrtio svoju 36-godišnju suprugu.

Brodsko-posavska policija je početkom siječnja ove godine primila prijavu 17-godišnjakinje sa svog područja, žrtvine kćerke iz prvog braka, da se njezinoj majci, nakon što je napustila sadašnjeg supruga, gubi svaki trag, a to je zadarskoj policiji potvrdio i osumnjičeni.

Nakon toga obavljeni su brojni razgovori s potencijalnim svjedocima i članovima obitelji, analizirano je kretanje nestale i kontakti koje je ostvarivala prije nestanka. Na području Zadra, Zagreba i Kutine policija je provela više kriminalističkih obrada, a detaljna analiza sve je jače ukazivala na to da bi se moglo raditi o kaznenom djelu, a ne o nestanku.

Zbog toga je u petak i subotu nad 57-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je u iznajmljenom stanu u Zadru on ubio svoju suprugu, a potom njezino tijelo bacio, najvjerojatnije u kontejner za smeće.

Nakon ubojstva detaljno je počistio stan, mjesec dana kasnije otkazao podstanarstvo, iselio iz stana, a kćerki žrtve rekao da ga je supruga napustila i da ne zna gdje se nalazi.

U iznajmljenom stanu izvršen je očevid tijekom kojega su pronađeni tragovi i dokazi koji se dovode u vezu s počinjenjem ovog kaznenog djela.

Tijelo žrtve još nije pronađeno te se kriminalističko istraživanje nastavlja u tom smjeru, a danas poslijepodne osumnjičeni će uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio ubojstvo biti priveden u Istražni centar Županijskog suda u Zadru.