HAJDUKOVIĆ PROZVAO HDSSB-OVCE

Za starački dom kupili aparate za palačinke od 50.000 kuna?

25.07.2013 u 15:21

Bionic
Reading

Današnja sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije, na čijem je dnevnom redu 40-ak točaka, počela je s čak 24 vijećnička pitanja, među kojima je osobit pozor medija privuklo pitanje SDP-ova vijećnika Domagoja Hajdukovića o navodnoj nabavi za dva doma za stare vrlo skupih aparata za palačinke

Rekao je kako ima informaciju da svaki od aparata, kupljen za domove u Osijeku i Đakovu, vrijedi 50 tisuća kuna, što je neprimjereno u vrijeme teške gospodarske krize, i dodao kako je našao na tržištu daleko jeftinije aparate.

Župan Šišljagić je kazao kako će 'svakako provjeriti temu o palačinkama' istaknuvši kako misli da je 'SDP-ov vijećnik predimenzirao cijenu'. Nabave u zdravstvenim ustanovama, pa tako i domovina za starije osobe, vrše se iz decentraliziranih sredstava, a stručne službe Ministarstva zdravstva na čijem je čelu ministar iz SDP-a kontroliraju trošenja sredstava, pa iznenađuje da 'zaista skupe aparate, ako je točna vaša informacija da se radi o 50 tisuća po jednom, nisu uočili', rekao je Šišljagić.

Među točkama dnevnog reda bila je i problematika razminiranja u Osječko-baranjskoj županiji, gdje je u tijeku razminiranje graničnog pojasa Hrvatske s Mađarskom.

Po riječima Dubravka Krušerovskog, voditelja Hrvatskog centra za razminiranje Osijek, u tijeku su radovi na razminiranju poljoprivrednih površina kod Draža na 96 hektara, općini Petlovac, te Donjem Miholjcu i Belišću na ukupno 60 hektara, te s mađarske strane na ukupno 150 hektara. Ukupna vrijednost radova je 3,5 milijuna eura, a financiraju se sredstvima iz EU fondova. Nositelj toga projekta je Hrvatska, rekao je Krušerovski.

Istaknuo je kako je od 1991. godine do danas u Osječko-baranjskoj županiji od opasnih minsko eksplozivnih sredstava poginulo 40 osoba.