Zagrebačka županija

Za programe braniteljskih udruga pola milijuna kuna

04.02.2019 u 10:55

Bionic
Reading

Zagrebačka županija poziva udruge proizašle iz Domovinskog rata da se prijave na javni natječaj vrijedan pola milijuna kuna kako bi dobile financijsku potporu za svoje programe i projekte u ovoj godini

Za pojedini program/projekt može se dobiti od pet tisuća do najviše 80 tisuća kuna, program mora biti besplatan za korisnike koji moraju biti stanovnici Županije, ne smije trajati dulje od 12 mjeseci, a u njemu se mora jasno odrediti područje provedbe i ciljane skupine korisnika.

Prioritetnim smatraju se programi socijalnog i psihološkog osnaživanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji (organiziranje radnih terapija i radionica, sportske, natjecateljske, kulturno – umjetničke i druge rekreativne aktivnosti), podizanje učinkovitosti skrbi o socijalno ugroženim i teško bolesnim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, promicanje vrijednosti Domovinskog rata (obilježavanje značajnih datuma iz Domovinskog rata, informiranje djece i mladih o značaju tog rata itd).

Udruge mogu prijaviti i ugovoriti najviše jedan program/projekt, a pritom moraju ispuniti više uvjeta, primjerice, udruga mora biti upisana u Registar udruga; djelovati na području Županije i svoj program provoditi tamo, a iznimno iako ne djeluje u Zagrebačkoj županiji, program provodi za korisnike s njenog područja (ako ne postoji isti ili sličan program). Zdravstvena, socijalna i humanitarna briga o braniteljima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji mora biti osnovno područje djelovanja udruge. Udruga koja se prijavljuje na natječaj mora djelovati najmanje godinu dana i imati ljudske i materijalne resurse za provedbu programa/projekta.

Prijave na natječaj podnose se zaključno do 28. veljače 2019. Pojedinosti natječaja dostupne su na mrežnim stranicama Zagrebačke županije,