POSAO U AGENCIJI ZA ZAŠTITU OKOLIŠA

Za osam radnih mjesta prijavilo se 690 osoba

18.12.2012 u 08:29

Bionic
Reading

Agencija za zaštitu okoliša ovih dana pretrpana je molbama za posao nezaposlenih stručnjaka. Za osam novootvorenih radnih mjesta u roku od osam dana, do 23. studenoga, stiglo je nevjerojatnih 690 prijava

Zaposlenje nije stalno, nego traži se po četvero stručnih i viših savjetnika za radnih odnos na određeno odnosno po četvero za zamjenu za porodiljni dopust. Zbog tako velikog interesa za rad u glavnoj državnoj instituciji za objedinjavanje i izvještavanje informacija o okolišu, AZO natječaj nije do kraja provela još uvijek ni nakon tri protekla tjedna od njegova zatvaranja.

'Kako je zaprimljen velik broj prijava, a kraj godine nam uvijek donosi značajno opterećenje oko završetka projekata, natječaj još nismo priveli kraju niti izabrali kandidate. Testiranja i provjera znanja provode se pri zapošljavanju novih djelatnika u Agenciju za zaštitu okoliša pa će to biti slučaj i u aktualnom natječaju. Testiranja će se provesti tijekom siječnja 2013., zbog velikog broja prijavljenih kandidata, a na njih će biti pozvani kandidati koji su u postupku natječaja ispunili tražene uvjete i priložili valjanu dokumentaciju', izvijestila je tportal Branka Ilakovac, glasnogovornica AZO-a.


Prema anonimnom pismu poslanom tportalu na natječaj su se prijavile i neke osobe koje su se do sada istaknule u politici i državnim institucijama za zaštitu okoliša.

Prilikom zapošljavanja AZO ne mora provoditi dodatna testiranja osim analize natječajne dokumentacije, ali, Ilakovac ističe, u ovom slučaju ipak će ga biti zbog velikog broja kandidata. U tom prvom krugu odabrat će dio kandidata koji će ući u uži drugi krug u kojem će provoditi intervjue.