Snijeg prekrio autoceste

Zbog olujne bure zabrana prometa za sva vozila na A1 između Svetog Roka i Posedarja

23.01.2023 u 07:03

Bionic
Reading

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatskog auto-kluba.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila: autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; Jadranskom magistralom (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; na Krčkom mostu.

Promet je dopušten samo za osobna vozila: autocestom A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranskom magistralom (DC8) između Senja i Karlobaga; riječkom obilaznicom (A7) Škurinje-Orehovica; državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25); državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54); na Paškom mostu.

  • +4
Snijeg zabijelio Gorski kotar Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovačev

Na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107 ) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. Skupina).

U većem dijelu unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, na sjeverozapadu Hrvatske. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Iz HAK-a upozoravaju vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje.

Zbog zimskih uvjeta u Republici Sloveniji zabranjen je ulazak teretnim vozilima s priključnim vozilom na GP Bregana.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U prekidu su: trajektne linije Sućuraj - Drvenik, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak, Sumartin-Makarska, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, Orebić-Dominče. Prekinute su i katamaranske linije: Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Pula-Zadar, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Dubrovnik-Šipan-Mljet

Trajekt na liniji Brestova-Porozina ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti. Trajekt na liniji Trogir ( Soline ) - Drvenik Veli - Drvenik Mali - trajekt neće pristati u luci Mali Drvenik.