BAKANALIJE U MSU

Za catering na otvaranju izložbe potrošili 50.000 kuna

29.03.2011 u 18:02

Bionic
Reading

'Za rad Muzeja za suvremenu umjetnost Grad Zagreb godišnje daje 20-ak milijuna kuna. Isti taj muzej je za izložbu od 17. siječnja do 14.veljače 2010. potrošio čak 360 tisuća kuna poreznih obveznika. Prema specifikaciji troškova vidljivo je da je za hranu na otvaranju izložbe Aleksandra Srneca Ivić cateringu plaćeno oko 50 tisuća kuna', ustvrdio je predsjednik Odbora za kulturu Zvonko Maković

Makovićevo daljnje nabrajanje, u kojem je naveo da je za tisak naljepnica potrošeno 13.504 kune, a za tisak koverti oko 3.000 kuna, pobudio je interes zastupnika na sjednici Gradske skupštine u točki dnevnog reda u kojoj se raspravljalo o Izvještaju o radu kulturnih ustanova za 2009. godinu.

Dogradonačelnica Jelena Pavičić Vukičević rekla je pak da se kulturne ustanove čiji je osnivač Grad Zagreb ne financiraju samo iz gradskog proračuna, već i iz drugih izvora.

'Grad financira programe u kulturnim ustanovama, a ne catering ili popratna događanja. Programska sredstva su strogo namjenska', kazala je Vukičević i zaključno dodala da ravnatelji pojedinih kulturnih ustanova ponekad uzimaju previše autonomije i smatraju da ne trebaju nikome odgovarati.