SAMO 3.5H?!

Wii U i problem trajanja baterije

06.06.2012 u 14:27

Bionic
Reading

Osim djelomičnih hardverskih specifikacija, Nintendo je na E3-u otkrio i vrijeme trajanja baterije njihova touch-screen GamePad kontrolera

Famozni Nintendov touch-screen kontroler 'GamePad' za nadolazeću Wii U konzolu imati će bateriju koja će trajati tri i pol sata, a za punjenje će joj trebati dva i pol sata. Ovo je, u najmanju ruku, šokiralo sve koji su planirali nabaviti konzolu, ali i one koji nisu. Realno, tri i pol sata daleko su premalo za bilo kakav ozbiljan gaming.

 

Naravno, kontroler će se moći koristiti i dok će biti na punjenju, no to bi moglo stvoriti brojne probleme kod igara koje će zahtijevati pokrete tijela, pa time i kontrolerom.

 

Što se same konfiguracije konzole tiče, Nintendo je potvrdio da će Wii U podržavati sljedeće video formate: 1080p, 1080i, 720p, 480p and 480i te sljedeće kablove: HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV i Wii AV.

 

Wii U biti će pogonjen višejezgrenim IBM procesorom te zasad još nepoznatim modelom AMD Radeon grafičke kartice.

 

Na konzolu će istovremeno moći biti priključena dva GamePad kontrolera, četiri Wii Remote-a ili Wii U Pro kontrolera te dodaci za Wii poput Nunchuka, Classic kontrolera te Wii Balance Boarda.

 

Konzola će koristiti internu flash memoriju, a podržavati će i SD kartice te vanjsku USB memoriju.

 

Ninteno je potvrdio i da aktivno pregovara s Netflixom, Hulu Plus, Amazon Instant Videom te YouTubeom kako bi na Wii U doveli televizijske sadržaje.

 

Wii U bi se na tržištu trebao pojaviti krajem godine, u vrijeme blagdana.