'OGROMNA ULAGANJA'

Vučić o vojnim nabavkama: Kupujemo od SAD-a i Kine, naoružani smo do zuba

29.07.2023 u 12:35

Bionic
Reading

Nitko nema razloga bojati se Vojske Srbije i njezina naoružavanja, ali je svi trebaju poštivati, izjavio je u subotu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nakon nedavne vojne vježbe srbijanske vojske te je ocijenio da je ona desetak puta jača nego li je bila prije 10 godina

On je, nakon vojne vježbe u kojoj je ranije ovog tjedna prikazan dio novog naoružanja VS, u intervjuu za provladinu TV Prva rekao da su "po vatrenoj moći i u ljudskim resursima", oružane snage Srbije danas "12 puta iznad onog što su imale prije 10 godina".

Od Sjedinjenih Država je kupljeno 118 "hummera", dosad ih je stiglo 66 i bit će naoružani domaćim oružjem, od Kine su nabavljeno dronovi CH-3, domaće zrakoplovstvo je "naoružano do zuba", rekao je Vučić.

  • +16
Vojska Srbije Izvor: Profimedia / Autor: Milos Miskov / AFP / Profimedia

Naša ulaganja su ogromna, ali o tome ne želim govoriti, dodao je, naglasivši da se Srbija opredijelila za vojni neutralnost, ali da mora biti "faktor odvraćanja za sve".

Tko bi danas odlučio napasti Srbiju morao bi platiti veću cijenu nego 1999. godine, poglavito na kopnu, rekao je Vučić, aludirajući na NATO-ovo bombardiranje Srbije, kojim su prekinuti srpsko-albanski sukobi na Kosovu.

Vučić je istaknuo da Srbija s NATO-m danas ima "dobru suradnju, profesionalan i korektan odnos".