ljetna prognoza

Vruće je uz obalu, sjever zemlje čeka još pljuskova s grmljavinom. Provjerite vrijeme u danima pred nama

03.08.2021 u 10:32

Bionic
Reading

Djelomice je sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u zemlji će biti i pljuskova

Mjestimice kiša ili poneki pljusak praćen grmljavinom, ponajprije u sjevernim i sjeverozapadnim kopnenim krajevima, na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru prognoziraju se za utorak.

Vjetar većinom slab, ponegdje na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, na sjevernom Jadranu prema večeri jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32 °C.

U srijedu pretežno sunčano, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno s umjerenom naoblakom. Uz jači razvoj oblaka uz zapadnim je predjelima moguća mjestimična kiša ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito u untrašnjosti Istre i na širem riječkom području.

Vjetar većinom slab, u gorju i unutrašnjosti Dalmacije i umjeren južni i jugozapadni, a na Jadranu u početku slabo, a od sredine dana i umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom od 12 do 17, a najviša dnevna između 28 i 33 °C.

  • +3
Pulske plaže Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL

U četvrtak promjenljivo, mjestimice i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a ponegdje je moguće jače nevrijeme te obilna oborina, vjerojatnije u prvom dijelu dana. Krajem četvrtka postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, no u petak još uvijek uz mjestimice malo kiše na Jadranu i u gorju. Subota većinom suha i sunčana.

Umjereno i jako jugo u četvrtak će okretati na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, prvo na sjevernom Jadranu, sredinom dana na srednjem, a do večeri i na krajnjem jugu. Prolazno umjerenog do jakog sjeverozapadnjaka bit će i u unutrašnjosti, a zadržat će se još u petak na istoku i u Dalmaciji. U subotu vjetar slab u većini krajeva, na sjevernom Jadranu će ponovno zapuhati jugo. U četvrtak posvuda svježije, a zatim prema vikendu porast temperature.