prognoza

Vruće i danas, no krajem tjedna stiže veće osvježenje i promjena vremena. Evo detalja

31.07.2019 u 07:17

Bionic
Reading

U petak promjenljivo uz česte pljuskove i grmljavinu, mjestimice moguće i izraženije. Lokalnih nestabilnosti najprije će biti na zapadu, a do kraja dana oborina će se proširiti i na ostatak zemlje

U većini krajeva Hrvatske prevladavat će sunčano, osobito u Dalmaciji. U unutrašnjosti ne posve stabilno pa će biti lokalno pojačanih razvoja oblaka uz mogućnost za malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar na kopnu većinom slab, u Slavoniji povremeno umjeren sjeverozapadni.

Na Jadranu će još ujutro puhati slaba i umjerena bura, potom zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 28 i 33 °C, ponegdje u Dalmaciji moguće i za koji stupanj viša.

U četvrtak i subotu većinom sunčano, u unutrašnjosti uz poneki pljusak. U petak promjenljivo uz česte pljuskove i grmljavinu, mjestimice moguće i izraženije. Lokalnih nestabilnosti najprije će biti na zapadu, a do kraja dana oborina će se proširiti i na ostatak zemlje.

  • +80
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Vjetar većinom slab, u petak i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, a u petak prolazno jugo. U petak u unutrašnjosti malo svježije.