prognoza za hrvatsku

Vrijeme se proljepšava, meteorolozi obećavaju dobro raspoloženje. Doznajemo i kakav je vikend pred nama

28.03.2019 u 07:17

Bionic
Reading

U idućem razdoblju djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te postupno toplije. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti ponegdje uz umjerenu naoblaku. U sjeverozapadnim krajevima od sredine dana i povećana naoblaka, no uglavnom suho, vrijeme je u ponedjeljak.

Biometeorološka prognoza

Nakon relativno hladnog jutra, zbog čega upozoravamo na adekvatnu zaštitu, biometeorološke prilike će biti povoljne. Mnogi bi zbog toga mogli biti dobrog raspoloženja i primjerene koncentracije.

Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu umjerena i jaka, na udare ponegdje i olujna bura. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice mraz. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 9 i 14, na Jadranu od 15 do 20 °C.

Snijeg zabijelio Zagvozd Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

U idućem razdoblju djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te postupno toplije. Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu će u petak još puhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura koja će postupno slabjeti i za vikend okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar.

U petak ujutro još postoji mogućnost slabog mraza po kotlinama kopnenih krajeva.