MILANOVIĆ O SELJAČKOJ BUNI

'Vrijeme objava završilo je s Muhamedom'

08.03.2010 u 12:10

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović oštro je na današnjoj konferenciji za medije kritizirao poteze vladajućih i poručio da hitno mora doći do rebalansa proračuna te ponovio da je SDP spreman preuzeti vlast

Na pitanje novinara kako komentira jučerašnje izjavu premijerke Jadranke Kosor, koja najavljuje 'velike objave', Milanović je ironično kazao da je vrijeme velikih objava završilo s prorokom Muhamedom.

Poslovne odluke nisu kriminal

Milanović je još jednom istaknuo da  riječki gradonačelnik Vojko Obersnel uživa njegovu punu podršku. Ističe da nijedan od tri slučaja koji se spominju u policijskoj prijavi protiv Obersnela ne spada u korupcijske afere.

'Jedno je kriminal, a drugo poslovne odluke', rekao je Milanović.

Iako je kritizirao rad riječke policije, istaknuo je da SDP nije pravosudno tijelo.

'Ovdje je vrijeme za posao, a ne za objave!' poručio je Milanović.

Iako vjeruje da Vlada neće dirati plaće i mirovine, Milanović smatra da se situacija u poljoprivredi može preslikati i na ostale sektore, posebno na građevinski.

'Ako ne bude hitnog rebalansa proračuna, bit će još gore. Plaće i mirovine Vlada će zadnje kompromitirati', proriče vođa opozicije.

Svoju praksu suzdržanosti, kad je riječ o gorućim problemima u državi, SDP je provodio i tijekom prosvjeda seljaka, a Milanović se pravda time da njihova stranka nije htjela dolijevati ulje na vatru. No na presici je, ipak, na inzistiranje novinara, komentirao seljačku bunu.

'Nije se na vrijeme išlo u dijalog sa seljacima, sve se ovo moglo izbjeći. Ovdje se radi o ispunjavanju obveza i obećanja koje je Vlada dala seljacima', kazao je šef SDP-a.

'Mi smo upozoravali da proračun nije realan. Ovo što se događa već je bilo zapisano u raspravi za proračun 2009.', kazao je Milanović i zaključio kako je SDP može voditi Hrvatsku 'bolje i odgovornije od vlade'.