prognoza

Vrijeme će biti iznadprosječno toplo, promjenljivo i vjetrovito, a petak donosi novi preokret

06.03.2019 u 06:42

Bionic
Reading

Najviša dnevna temperatura u srijedu će biti između 15 i 18 Celzijevaca

Većinom sunčano, u zapadnim predjelima povremeno umjerena naoblaka. Ujutro u srijedu mjestimice magla. Sredinom dana će zapuhati umjeren jugozapadnjak, u gorju i s jakim udarima, a na Jadranu će puhati umjereno jugo. Vjetar navečer u jačanju.

Nesanica za najosjetljivije

Biometeorološke prilike će biti povoljne u cijeloj zemlji tijekom većeg dijela dana, u kojem ni meteoropati niti kronični bolesnici neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Pogoršavanje biometeoroloških prilika, koje se očekuje tek u noći, moglo bi najosjetljivijim skupinama ljudi uzrokovati nesanicu ili slabiji san.

Najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 18 °

  • +5
Osijek: Ponekad se iznad Drave kroz maglu probije sunce Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Iznadprosječno toplo, promjenljivo i vjetrovito. U četvrtak uglavnom suho, a zatim je mjestimice moguća kiša, u petak lokalno i pljuskovi s grmljavinom.

Vrijeme do 9. ožujka Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno i olujno. U unutrašnjosti umjeren do jak jugozapadnjak, povremeno moguće i s olujnim udarima.

U četvrtak na kopnu danju temperatura gotovo posvuda iznad 20 °C, a potom u blagom padu. Na Jadranu dnevna temperatura bez veće promjene, no jutarnja će zamjetnije porasti.