puštena na slobodu

Vrhovni sud ukinuo presudu za ubojstvo supruga Karmen Matani Đorđević

22.02.2017 u 14:06

Bionic
Reading

Vrhovni sud ukinuo je presudu Županijskog suda u Dubrovniku koji je 23-godišnju Karmen Matana Đorđević proglasio krivom za ubojstvo 35-godišnjeg supruga te naredio da se ta 23-godišnjakinja odmah pusti na slobodu što se i dogodilo tijekom jučerašnjeg dana, potvrdio je u srijedu njezin odvjetnik Dragan Pištalo

'Vrhovni sud je ukinuo presudu iz studenog kojom je Karmen Matana Đorđević bila osuđena na deset godina zatvora. Ukinuo je i istražni zatvor i ona će se braniti sa slobode'', rekao je Pištalo te dodao kako je Vrhovni sud utvrdio da se radi o apsolutnoj povredi Zakona o kaznenom postupku. Sud je, rekao je, zaključio da je presuda kontradiktorna i kao takva nepodobna za bilo kakvo drugo meritorno preispitivanje.

'Bit je da je došlo do disproporcije u obrazloženju u kontekstu radi li se o izravnoj namjeri ili nužnoj obrani ili pak prekoračenju nužne obrane. S druge strane imate navode da je trpila konstantne napade i to je jednostavno kontradiktorno i ne može se preispitati na temelju čega je sud donio takvu presudu', istaknuo je Pištalo.

U žalbi je tražio i izmjenu sudskog vijeća. 'Još nemamo otpravak presude, pratili smo je putem videolinka i Karmen je odmah puštena. To je bilo jučer taman pred kraj radnog vremena. Pismeni otpravak će stići kroz 20-ak dana kada ćemo znati koji će naputci biti dani'', rekao je Pištalo. Inače, Karmen Matana Đorđević u istražnom je zatvoru bila od 7. svibnja prošle godine kada se ubojstvo i dogodilo, a prema tadašnjem policijskom izvješću ona je svog supruga tijekom verbalnog sukoba i naguravanja ubola nožem u predjelu prsnog koša od čega je on umro na mjestu događaja. Zakonom predviđena kazna za zločin za koji ju je teretilo Tužiteljstvo je od pet do 15 godina.