NA POPLAVLJENIM PODRUČJIMA

Vrdoljak: Nema vlasnika kuća, to je velik problem

09.06.2014 u 13:38

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak danas obilazi područje županjske Posavine stradalo u poplavama, a nakon što je bio na sastanku Državnoga stožera za zaštitu i spašavanje, izjavio je će se donijeti posebni zakon na osnovu kojega će se provesti obnova područja stradalih u poplavama

'Moramo imati posebni zakon za to. Siguran sam da će ministrica Anka Mrak Taritaš odraditi veliki posao i da ćemo u rekordnom roku obnoviti te kuće i pokazati da smo država koja funkcionira', istaknuo je Vrdoljak rekavši da se već potpisuju ugovori s projektantima i izvođačima radova na obnovi rekavši kako će se donošenjem posebnog zakona, obnova stradalih kuća i drugih objekata ubrzati jer se neće gubiti vrijeme u javnim nabavama i žalbama.


Upozorio je i da sve veće probleme na stradalim područjima uzrokuje to što nema vlasnika poplavljenih kuća bez čije nazočnosti nije moguće obaviti deratizaciju i dezinsekciju objekata.

Zato je apelirao na vlasnike objekata na stradalim područjima da se dogovore s ekipama stožera kada će biti u svojim kućama'. Rekao je da su Državnom stožeru za zaštitu i spašavanje zadovoljni radom Robnih zaliha i komunikacijom s njima.

Ministar Vrdoljak sudjelovat će na operativnom sastanku stožera HEP-a u Pogonu Županja, a potom će na terenu obići radne ekipe Elektre Vinkovci koji rade na osposobljavanju i puštanju pod napon pojedinih dionica dalekovoda, niskonaponske mreže i kućnih priključaka na stradalim područjima.