osigurajte se!

Vratio se s odmora i imao što vidjeti: 'S ceste smo uočili da su vrata kuće otvorena'

23.04.2019 u 14:01

Bionic
Reading

Dan nakon Nove godine Leon Lever iz Sesveta sa suprugom se vraćao kući. Nije ih bilo nekoliko dana, otputovali su na kratki izlet. Sin im je bio na moru, kuću su ostavili praznu, tako da je bilo doista neobično kad su u povratku, još s ceste, vidjeli da su ulazna vrata širom otvorena

'Živimo u kući i još s ceste, s dvadesetak metara udaljenosti, supruga je vidjela da su vrata na katu otvorena. A ja sam se točno sjećao da sam ih zatvorio i zaključao prije nego što smo krenuli. Imali smo u prošlosti sličan slučaj i odmah mi je bilo jasno da ne može biti ništa drugo nego provala. Rekao sam supruzi da nam je netko bio u kući', govori Lever.

Vrata su bila obijena, stvari razbacane po kući. Osim toga, oštećeni su i prozori u prizemlju i ulazna vrata dvorišta. Po podovima su ostali blatni tragovi. Pozvali su policiju, koja je napravila očevid. Dok su pospremali, otkrili su da je ukradeno nešto novca, nakit i parfemi. Ukupna šteta bila je desetak tisuća kuna.

'To je grozan osjećaj. Pogotovo kad se vraćaš s odmora… Ali, činjenica da smo imali osiguranje bitno nam je olakšala situaciju. Na kraju ipak razmišljaš - kuća je tu, nije se srušila. Nitko nije ozlijeđen, svi smo dobro. Šteta je samo materijalna, a sve materijalno je nadoknadivo', govori Lever.

Leon Lever imao je policu imovinskog osiguranja Croatia Imovina. Trenutno je u Hrvatskoj manje od 20 posto imovine osigurano iako su prednosti takvih polica velike u trenutku kada se dogodi neočekivana nezgoda u domu. Imovinu je u Croatia osiguranju moguće osigurati od štete nastale u provali, ali i od 15 drugih rizika, među kojima su i oluje, požari te štete nastale poplavama. Policom je moguće osigurati građevinski dio i stvari u kućanstvu. Ugovaranjem kompleta, osim što imate potpunu zaštitu, ostvarujete i pravo na dodatni popust na premiju osiguranja.

Sve informacije o polici osiguranja Croatia Imovina možete saznati na besplatnom telefonu 0800 1884 te ovdje.