TRENUTAK ISTINE

Vraća li se Sanader danas u Sabor?

15.01.2010 u 12:24

Bionic
Reading

Ako želi aktivirati saborski mandat, bivši premijer, bivši počasni predsjednik i bivši član HDZ-a Ivo Sanader mora to učiniti danas, a u tom bi se slučaju svojeg mjesta u Saboru morala odreći bivša predsjednica splitskog HDZ-a Željana Kalaš

Upitan ima li informacije o Sanaderovu povratku u Sabor, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks kazao je kako se sa Sanaderom nije čuo te da nema nikakve informacije o tome hoće li aktivirati mandat u Saboru.

Govoreći o mogućnosti da Sanader pokuša pridobiti nekoliko zastupnika kako bi pala vlada Jadranke Kosor, Šeks je rekao kako ne vjeruje da bi više od dva do tri zastupnika mogla u Saboru opstruirati odluke stranke.

'Praktično govoreći, ta frakcija od zastupnika HDZ-a u minimalnoj mjeri ne može ugroziti ni koaliciju ni Vladu', naglasio je Šeks.

Šeks je Sanaderu prije desetak dana poručio da njegovo aktiviranje saborskog mandata ne bi bila politički mudra odluka.

Podsjetimo, Sanader se 1. srpnja, bez objašnjenja povukao s dužnosti premijera, dužnosti predsjednika stranke te iz aktivne politike uopće. Sabor je 9. srpnja odlučio o mirovanju njegova mandata koje je na snagu stupilo 15. srpnja.

Povratak u politiku najavio je početkom siječnja, nakon rezultata predsjedničkih izbora na kojima kandidat HDZ-a Andrija Hebrang nije ušao u drugi krug. Tada je na konferenciji za novinare kritizirao vođenje stranke. Nakon toga je, zbog nepopravljive štete i kršenja Statuta HDZ-a, izbrisan iz članstva.