KOD GOLOG OTOKA

Vožnja Slovenaca kajacima po buri završila tragedijom

11.08.2012 u 09:21

Bionic
Reading

Vožnja kajacima po jakoj buri jučer je, nažalost, odnijela jedan život. Slovenac F. R. star 49 godina se utopio, dok se njegova 17-godišnja kći M. R. uspjela spasiti, no u stanju šoka cijelu je noć provela na Golom otoku, ne znajući što se događa s njenim ocem u nemirnom moru

Dojavu o nestanku slovenskog državljanina, koji se zajedno sa svojom kćeri uputio kajacima iz Lukova prema Prviću, Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru zaprimila je u 13 sati i 33 minute

Kasno navečer, prilikom povratka s Prvića, uslijed jake bure došlo je do prevrnuća kajaka. Kći nestalog uspjela je doplivati do Golog otoka, gdje je na stijenama provela cijelu noć, a ujutro se uputila prema objektima na otoku. U stanju šoka te sa zadobivenim ogrebotinama, djevojka od trenutka prevrnuća nije znala što se dogodilo s njenim ocem u drugom kajaku.

Odmah po dojavi angažiran je zrakoplov Obalne straže, policijsko plovilo iz Senja, plovilo Lučke ispostave Rab, plovilo Lučke kapetanije Senj te trajekt Nosač.

Nešto prije 16 sati zrakoplov Obalne straže uočio je kajak u uvali na sjevernoj strani otoka sv. Grgur te su odmah upućena plovila na tu poziciju. Tijelo slovenskog državljana ondje je pronađeno, a očevid je preuzela policija, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.