DOČEKALA GA PULSKA POLICIJA

Vozio s nevažećom vozačkom i osobnom iskaznicom i s 4,04 promila

03.04.2015 u 16:49

Bionic
Reading

S čak 4,04 promila alkohola u krvi i bez valjanih dokumenata 50-godišnji Puljanin vozio je gradskim ulicama u četvrtak dostavno vozilo volkswagen caddy, a kad ga je policija zaustavila, pokazao je osobnu iskaznicu kojoj je istekao rok, izvijestila je u petak istarska policija

Puljanin je zaustavljen između Verudele i raskrižja s Benussijevom ulicom u nadzoru prometa u 11,35 sati te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 4,04 promila. Osim toga, istekla mu je vozačka dozvola, a prilikom provjere identiteta služio se osobnom iskaznicom kojoj je također istekao rok, priopćila je policija, koja ga je uhitila i odvela u policijsku postaju da se otrijezni.

Protiv njega policija će mjerodavnome prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Inače, koncentracija alkohola u krvi manja od 0,5 promila može izazvati mamurnost, pripito je stanje s koncentracijom alkohola od 0,5 do 2,5 promila, teško pijano stanje s koncentracijom od 2,5 do 3,5 promila, alkoholna koma s koncentracijom od 3,5 do pet promila, te alkoholna smrt s koncentracijom alkohola u krvi većom od pet promila.