NA SNAZI IZVANREDNO STANJE

Vodostaj Mure počeo polako padati

26.06.2009 u 15:19

Bionic
Reading

U Međimurskoj županiji i dalje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava, a vodostaj rijeke Mure u 13 sati iznosio je 463 centimetra, što je poboljšanje prema 469 cm izmjerenih u 10 sati, izvijestili su na izvanrednoj konferenciji za novinare u Čakovcu predstavnici tamošnjeg ureda za zaštitu i spašavanje

Najugroženija je i dalje podturenska općina, gdje je voda na nekim dijelovima poplavila polja i oranice te podrume kuća. Voda što dotječe iz Slovenije teći će kroz Međimurje još dva-tri dana, pa će u to vrijeme u stanju pripravnosti biti općine Donja Dubrava, Goričan i Kotoriba, rečeno je.  Štete još nisu procijenjene i bit će utvrđene naknadno.

Na novinarski upit o stanju radova u popravku nasipa u Podturnu glavni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić rekao je kako su radovi, započeti prije mjesec dana, stali zbog previsoka vodostaja, a čim se voda povuče, radovi se nastavljaju uz pojačanu operativu na tom području.

Glavni je val dotoka velike količine vode prošao, a kako vodostaj vidljivo pada, a ne očekuju se nove oborine, u Centru 112 kažu kako se nadaju da će se uskoro smiriti stanje. Inače, vodostaj Mure najviši je bio 2005., kad je dosegnuo 506 centimetara.