USKORO PRIKLJUČAK NA VODOVOD

Vodocrpilište u Glavnici Gornjoj zagađeno bakterijama, ali nema epidemije

22.08.2013 u 13:13

Bionic
Reading

Sesvetsko naselje Glavnica Gornja, gdje je u vodocrpilištu prije nekoliko dana pronađeno mrtvo tijelo, posjetio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar

'Preliminarni rezultati pokazuju nešto veći broj bakterijskog zagađenja, no ovo je vodovod koji crpi površinsku vodu i on je u većini slučajeva nezadovoljavajući te ovisi o hidrološkim uvjetima, više ili manje', rekla je epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Vladimira Lesnikar i dodala:

'Naravno da je propadanje i razgradnja i biološkog materijala pridonijela tom povećanom broju. Nismo pronašli neke alarmantne uzročnike koji bi izazvali nekakve posebne epidemije, a budući da je vodovod zatvoren od nedjelje, ne očekujemo da bi se moglo nešto naknadno javiti', rekla je Lesnikar.

U Glavnici Gornjoj bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

'Dogodilo se zlo nažalost, a policija će utvrditi kako je došlo do smrti. Bez obzira kako se dogodilo, žao mi je i sućut obitelji i to je žalost jer je mlad čovjek stradao. Neka utvrde institucije kako se to dogodilo. Nama se ponekad treba ovako nešto dogoditi da nešto naučimo, pa i u Zagrebu. Nismo mi ništa drugačiji od drugih', istaknuo je gradonačelnik i najavio ubrzano riješenje ove situacije.

'Mi ćemo to sad napraviti za tjedan dana i to će ponovno funkcionirati, no problem nije riješen. Projekt koji se u Glavnici radi je da se Glavnica Gornja uklopi u gradski vodovod, i ne samo Glavnica, nego svih devet lokalnih vodovoda koji postoje u ovom prigorskom dijelu Sesveta', poručio je Bandić.