ZASAD BEZ VEĆIH PROBLEMA

Voda pod kontrolom u Osijeku, vodni val seli prema Vukovaru

15.06.2013 u 09:09

Bionic
Reading

Osječani su proveli noć na Dravskom nasipu, no većih probelma nije bilo. Vrhunac vodnog vala stiže u Vukovar

Nakon što je Drava probila nasipe u osječkim naseljima Karašica i Donji Grad, tijekom noći, ali i jutra žurno se uspostavljala druga linija obrane kako bi se spriječilo procjeđivanje nasipa. Spremno je 35 tisuća vreća s pijeskom, a u obrani nasipa danonoćno sudjeluje nekoliko stotina ljudi. U Osijeku je jutros sve pod kontrolom, a vodeni val seli prema Vukovaru. I tamo su svi spremni: na potezu od Vukovara do Iloka postavljeno je oko 300 tisuća vreća s pijeskom.

Kakvo je stanje na terenu, opisao je Ivica Nađ iz Hrvatskih voda. 'Sve točke na kojima su bile intervencije su pod kontrolom. Vodostaj u Osijeku u šest sati ujutro bio je 614 centimetara, što je vjerojatno kulminacija jer je taj vodostaj nepromijenjen već satima. U Batini je 766, što je pad za osam centimetara od maksimuma. Vrh vodenog vala seli se prema Vukovaru. Sve su ekipe na terenu, sve je pod kontrolom i intenzivno kooordiniramo aktivnosti', kaže Nađ.

Vrh vodnog vala u Vukovaru se očekuje večeras ili sutra prije podne, a Nađ smatra da je riječ o dodatnih desetak centimetara na postojeći vodostaj. 'Svi su objekti pripravni, a ekipe su tu ako dođe do iznenađenja', zaključuje.