HSP-OVAC PROTIV SINA SDSS-OVCA

Vlasnik bloga prijavljen zbog prijetnji i uvreda

Bionic
Reading

Zbog rečenice 'Idiota treba ubiti ili zatvoriti' napisane na blogu 'Glinska-tiranija', zamjenik gradonačelnika Gline Darko Kaurić (HSP) kazneno je prijavio vlasnika bloga Mirka Sužnjevića (26) iz Gline, sina gradskog vijećnika i čelnika SDSS-a Nikole Sužnjevića

GLINA - 'Očekivao sam prljavu kampanju, ali takve prijetnje i uvrede nisam mogao sanjati ni u snu. Osim što mi preko bloga prijeti smrću, te dodaje kako je zbog mene šteta što je ukinuta smrtna kazna, isti me autor na blogu optužuje da sam pedofil, bez ikakvih dokaza neistinito ponavlja da sam imao vezu s maloljetnicom.

Podnio sam policiji kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog prijetnje i uvrede preko bloga, te sam od policije izvješćen da je utvrđeno kako je vlasnik bloga gospodin Mirko Sužnjević. Žalosno je da meni, hrvatskom branitelju i kninskom logorašu u mojoj rodnoj Glini smrću prijeti član obitelji Sužnjević koja je u Domovinskom ratu učinila sve što može da Hrvatske ne bude. Otac Mirka Sužnjevića bio je krajinski sudac, sada je visoki dužnosnik SDSS-a i predvodnik Srba u Glini. Tvrdim da on stoji iza svega', rekao je Darko Kaurić za Slobodnu Dalmaciju

Policijska postaja Glina proslijedila je po službenoj dužnosti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku zbog počinjenja kaznenog dijela prijetnje.

Darko Kaurić i drugi najčešće prozivani dužnosnik na tome blogu, gradonačelnik Marko Sremić, privatno će tužiti vlasnika bloga Mirka Sužnjevića zbog kaznenih djela klevete i uvrede.

Mirko Sužnjević ne živi u Glini nego u Zagrebu, gdje radi kao stručni suradnik na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Diplomirao je na FER-u s odličnim uspjehom i sada se, kako kaže, bavi znanošću.

'Točno je, ja sam otvorio blog i svjestan sam da snosim odgovornost za sve što je na njemu napisano. Nisam prijetio, ne vidim ni u spornim rečenicama stvarnu prijetnju, otvorio sam blog da bismo mogli otvoreno reći što u Glini ne valja. A puno toga ne valja, u što se može uvjeriti svaki prolaznik kroz taj jadni siromašni grad, a što najbolje osjećaju stanovnici Gline. Sve propada zbog istih ljudi, koji Glinu vode kao privatno poduzeće iz kojeg mogu uzeti sve što žele', rekao je Mirko Sužnjević.

Kaže kako zbog obveza na fakultetu dugo nije kontrolirao što sve na blogu izlazi.

'Iznenadilo me kada sam vidio koliki je interes, napisano je više od 900 komentara i članaka, živi glinski parlament. Nadam se da će netko iz državnih tijela krenuti tragom tvrdnji o kriminalu i korupciji, o zloupotrebama položaja. Nadam se da državno odvjetništvo neće u benignim rečenicama napisanim na blogu vidjeti stvarnu prijetnju Kauriću i zbog toga me kazniti. Nisu te rečenice prijetnja, nego dokazi koje o Kauriću i drugima iznose građani Gline, Hrvati i Srbi podjednako', veli Mirko Sužnjević.

Odlučno odbija tvrdnje da iza svega stoji njegov otac Nikola. 'Moj tata ne zna ni kompjutor upaliti, a kamo li voditi blog, a ja baš nisam tako mala beba da ne bih imao svoj stav o nekim problemima i da ne bih imao hrabrosti otvoreno o njima progovoriti', zaključio je Sužnjević.

Gradonačelnika Marka Sremića, kako kaže, u cijelom slučaju najviše boli činjenica da jedan tako mlad, pametan i visokoobrazovan čovjek može toliko mrziti Hrvatsku i sve što je hrvatsko u Glini. 'On ne napada korupciju, kriminal, on napada sve što je hrvatsko u Glini i žalosti me što to čini dečko koji je s mojom djecom išao u školu, čiji tata je gradski vijećnik', rekao je Sremić potvrđujući da će podnijeti privatnu tužbu.