požar u staračkom domu

Vlasnici 'Zelene oaze' bit će prebačeni u Zagreb, slijedi odluka o pritvoru

04.02.2020 u 14:03

Bionic
Reading

Gabrijela i Slavko Čičković, supružnici koji su vodili dom za starije i nemoćne u Andraševcu u kojem je u siječnju u požaru poginulo šest štićenika, nakon što su uhićeni, tijekom poslijepodneva bit će prevezeni u Državno odvjetništvo u Zagrebu, a potom slijedi i odluka o pritvoru

Odvjetnik Gabrijele Čičković koja je nominalno vlasnica doma 'Zelena osaza', kazao je novinarima nakon što su supružnici jutros uhićeni te nekoliko sati proveli na policiji, da njegova klijentica nije iznosila obranu.

'Bit će odvedeni pritvorskom nadzorniku i u zagrebačko državno odvjetništvo', kazao je.

On brani samo vlasnicu, a zašto je uhićen njezin suprug koji nije u vlasničkoj strukturi tvrtke, nije mogao reći.

'Ja branim gospođu i ona za sada nije iznosila obrani', kazao je.

Potvrdio je da je ustanovljeno da je do požara došlo zbog kvara koji je uzrokovao zapaljenje grijalice, tzv. kalorifera, a da je do smrti šest štićenika došlo zbog gušenja ugljičnim monoksidom.

Na pitanje kako se osjeća vlasnica doma, odvjetnik je kazao: Osjeća se izrazito loše ovo ju je sve izrazito teško pogodilo.

  • +6
Požar u Andraševcu Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Puhovski / CROPIX

Tragedija u kojoj je izgorjelo šestero štićenika privatnog doma 'Zelena oaza' u Andraševcu dogodila se u subotu, 11. siječnja, u ranim jutarnjim satima, a do požara je došlo na pomoćnom objektu smještenom uz glavnu zgradu Doma.

Nakon tragedije, ostali su korisnici izmješteni u druge ustanove ili su ih članovi obitelji odveli natrag kući. Obavljen je i inspekcijski nadzor iz nadležnosti inspekcije rada i zaštite na radu te sanitarne i građevinske inspekcije, nakon kojeg je utvrđen niz propusta u radu Doma.