PREVARA U MEĐIMURJU

Vlasnica mjenjačnice nestala s milijunima kuna

07.07.2012 u 10:26

Bionic
Reading

Dvadesetak kaznenih prijava, a očekuje se da će ih biti mnogo više, podneseno je ovih dana protiv vlasnice mjenjačnice Karina u međimurskom selu Štrigovi

Prijave protiv Karine Zamude (35), za kojom je policija zbog višemilijunske prijevare raspisala tjeralicu, podnijeli su mještani više sela, no policiji se javljaju i prevareni iz Bjelovara, Zagreba... Novac navodno traže i mještani slovenskih sela, od Štrigove udaljenih samo nekoliko kilometara, pa bi neobična priča o odbjegloj vlasnici mjenjačnice koja je, navodno, posuđivala i primala novac od uglednih mještana, poduzetnika, pa i svećenika, zarađujući na tečaju i kamatama, mogla biti i međunarodna.

Karin Zamuda u subotu je, piše Večernjak, u mjenjačnici imala neuobičajeno mnogo mušterija. Vrata je zaključala oko podneva i otišla. Klijente koje je pozvala da u ponedjeljak dođu po novac koji im duguje, dočekala su zaključana vrata i obavijest da je na – bolovanju.

Nastala je panika. Proširila se vijest da je nestala i da se ne javlja na pozive. Izbrisala je i profil na Facebooku. Izgubio joj se svaki trag. Priča se da je pobjegla sa 41-godišnjim muškarcem. Iz dana u dan policija zaprima kaznene prijave.