herojski potez

Vlak iskočio s tračnica u Dugom Selu, a jedan čovjek je hladnokrvnom reakcijom spriječio tragediju

29.11.2023 u 11:35

Bionic
Reading

Na kolodvoru u Dugom Selu, nešto prije 23.20 sati, u utorak, došlo je do nesreće u kojoj je teretni vlak iskočio iz tračnica. Vlak je oštetio dio perona i kolosijeka, a srećom u nesreći nije bilo žrtava

Do iskakanja posljednjeg vagona vlaka koji je u Dugo Selo stigao iz Koprivnice došlo je nakon zadnje ulazne skretnice. A čini se da je junak te večeri vanjski prometnik vlakova koji je svojom prisebnošću spriječio veću katastrofu, piše Jutarnji.hr.

Sreća u nesreći je da nitko nije ozlijeđen kao i da putnika u tom trenutku nije bilo na peronu, a prema prvim informacijama, kao što se može vidjeti i na fotografijama, vlak je pri iskakanju oštetio dio perona i dio kolosijeka te je pričinjena veća materijalna šteta.

'Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti vanjskog prometnika vlakova Marka Lončarevića koji je zaustavio vlak otvaranjem slavine na posljednjem vagonu i ovako ogromna šteta nije postala - katastrofalna. Razloge iskakanja posljednjeg vagona utvrdit će istraga koja je u tijeku', kazali su iz Sindikata prometnih vlakova Hrvatske.

  • +14
Željeznička nesreća u Dugom Selu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek