OD IDUĆE ŠKOLSKE GODINE

Vlada vraća besplatne udžbenike učenicima?

15.06.2015 u 14:32

Bionic
Reading

U Vladi razmišljaju o tome da od sljedeće školske godine svi učenici u osnovnim školama ponovo imaju pravo na besplatne udžbenike, potvrdilo je Novom listu više sugovornika iz Vlade. Konačna odluka, ako se pokaže da je to financijski moguće izvesti, bit će na premijeru Zoranu Milanoviću

Izvori Novog lista ističu da dio lokalnih zajednica već ima besplatne udžbenike te da bi Vlada 'uskočila' tamo gdje to nije tako. Uz to, velik dio lokalnih zajednica osigurava udžbenike za djecu iz socijalno ugroženih obitelji, pa zagovornici takve mjere ističu da bi se ona mogla proširiti na sve školarce s dodatnih 80 milijuna kuna.

Na primjedbu da je znakovito da se ta ideja javila u izbornoj godini, sugovornici iz Vlade odgovaraju da su svjesni da će, ukoliko dođe do takve odluke, svi to povezivati s izborima, ali da ta mjera puno više veze ima s boljim gospodarskim pokazateljima.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prije desetak dana istaknuo je da će od sljedeće školske godine i zagrebački srednjoškolci, uz osnovnoškolce, imati besplatne udžbenike te da će od jeseni 2016. Grad Zagreb osigurati besplatne udžbenike i zagrebačkim studentima.

Više o ideji Vlade da se besplatni udžbenici osiguraju svim osnovnoškolcima možete doznati ovdje.