REDOVNA SJEDNICA

Vlada strogo tehnički: Stipendije za djecu branitelja, Crna Gora u NATO...

06.07.2016 u 08:49

Bionic
Reading

Iako joj je izglasano nepovjerenje, tehnička Vlada danas će održati redovnu sjednicu, gdje će, među ostalim, osigurati novce za stipendije djece hrvatskih branitelja

Na dnevnom redu je davanje Vladine suglasnosti na odluku o isplati trećine neto dobiti Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji za prošlu godinu. Upravni odbor Fonda je na sjednici 15. lipnja utvrdio je da je neto dobit Fonda nešto manja od 37,1 milijuna kuna te je donio odluku da se trećina toga novca, u iznosu od 12,3 milijuna kuna dodijeli Fondu za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata radi ostvarivanja prava na stipendiju, sukladno Zakonu o Fondu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Na taj način će djeca članova obitelji smrtno stradaloga, zatočenoga ili nestaloga hrvatskog branitelja i djece HRVI iz Domovinskog rata i dragovoljaca iz Domovinskog rata dobiti stipendije za srednjoškolsko obrazovanje i studiranje na fakultetu.

Vlada će već na početku sjednice potvrditi ulazak Crne Gore u NATO.

Između ostalog, na otvorenom dijelu sjednice tehničke Vlade bit će prijedlog odluke o donošenju Plana upravljanja vodnim područjima 2016.–2021. te prijedlog odluke o poticanju izvansudskog rješavanja građanskih i trgovačkih sporova u kojima je stranka Republika Hrvatska, odnosno pravna osoba kojoj je jedini osnivač ili član, odnosno imatelj udjela u pretežitom dijelu RH.

Pred Oreškovićevim ministrima će se naći i prijedlog odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava između RH i Razvojne banke Vijeća Europe u vezi s Regionalnim programom stambenog zbrinjavanja za Potprojekt br. HR6 2016.

Na sutrašnoj sjednici tehnička Vlada će dati suglasnost za zaduženje Splitu, Valpovu, Labinu, Pregradi, Jastrebarskom, Varaždinu i Zaprešiću, a pred njom će biti i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o davanju državnog jamstva za zaduživanje Opće bolnice Pula, za financiranje izgradnje nove građevine Opće bolnice Pula.

Na dnevnom redu je i i godišnje izvješće o radu i financijsko izvješće Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo za 2015. godinu, Izvješće o radu Odbora za javni nadzor revizije za 2015. godinu te izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe državnog proračuna za 2016. godinu, za svibanj 2016. godine.